“Cyrano de Bergerac”ın galasıHarbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşti

Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından “Cyrano de Bergerac”ın galasıHarbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Oyun, gala gecesinde seyirciden büyük alkış aldı.

Edmond Rostand’ın yazdığı Mehmet Birkiye’nin yönettiği oyunun galasına; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Binnaz-Zafer Ergin, Tan Sağtürk, Meriç Sümen, Sevda Ferdağ ve Nebahat Çehre’nin de içinde bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Başarılı oyuncu Yiğit Sertdemir’in canlandırdığı, kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran Cyrano’nun tek kusuru, haddinden fazla büyük olan burnudur. Kendini son derece çirkin bulan Cyrano, kuzeni Roxane’a aşık olur, ne var ki Roxane, Cyrano’nun bölüğünden genç ve yakışıklı Christian’a aşıktır. 17. yüzyıl Fransa’da yaşamış şair ve silahşör Cyrano de Bergerac’ın hayatından esinlenen oyun, aşkı, kahramanlığı ve gururu anlatıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.