Cüneyt Arkın ‘Başka Türkiye Yok’ çağrısında bulundu

Yeni Şafak’ın ‘kardeşlik’ çağrısına ses veren Cüneyt Arkın’ın Başka Türkiye Yok çağrısında bulundu.

Cüneyt Arkın “Bu millet bu dünyada hiçbir ülkenin başaramadığını başardı” diyerek nasıl bu hale geldiğimizi sorgulamamız gerektiğini ifade etti ve ekledi “Kahroluyorum oturduğum yerde, perişan oluyorum..”

“BU MİLLET ASİL, BÜYÜK MUHTEŞEM BİR MİLLET”

“Herkes ‘kardeşiz’ diyor, ‘el eleyiz, bu büyük güçtür’ diyor. Tamam da nasıl bu hale geldik ki? Bir kere bu hale nasıl geldik, sosyologlar, psikologlar, akademisyenler, hocalar bunun nedenlerini araştırıp, bilimsel, akılcı nedenlerini bulmalı. Bir hastalığın nedenini bulmadan nasıl tedavi edeceksin ki? O yüzden önce bunu nedenini bulacağız. Düvel-i muazzama denilen milletleri, yani dünyanını en büyük milletlerini, ayağında çarık yok, atacak kurşunu yok, bu millet biraraya geldi, onları yenip denize döktü. Bu millet asil, büyük muhteşem bir millet. Bu millet bu dünyada hiçbir ülkenin başaramadığını başardı. Batı, parmak ısırdı, hayret etti. ‘Olmaz’ dedi, oldu. Bu mucizeyi yaratan Türk, neden bu hale geldi?

Bütün siyasetçilerin oturup vicdan muhasebesi yapması lazım. Kahroluyorum oturduğum yerde, perişan oluyorum ama maalesef. Düşünebiliyor musunuz ya milli maçta, saygı duruşunda… Bu ne haldir yahu? Bana 20 yıl evvel bunu söyleseydiniz gülüp geçerdim ama şu an yaşıyoruz. İçim kan ağlıyor. O haberi okuduğumda, TV’de duyduğumda içime aniden bir kor düştü. Olmaz böyle bir şey…”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.