Cep telefonu kullanım yaşı 7 ye düştü

Yapılan bir araştırmada çocukların dijital eğilimleri ele alındı. Antivirüs yazılımı şirketi ESET, ‘Çocuk ve Teknoloji Evrimi’ isimli bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma kapsamında ABD, İngiltere, Almanya ile Rusya’daki çocukların dijital eğilimleri ele alındı. Buna göre çocuklar cep telefonuna 7 yaşında, sosyal medyayı 8 yaşında kullanmaya başlıyor. Çocuklar, kendi ev anahtarlarına ABD’de 10 yaşında, İngiltere’de 9 yaşında, Almanya’da 8 yaşında, Rusya’da 7 yaşında kavuşuyor. Dijital olarak da çocukların 9 yaşından itibaren ebeveynlerinden bağımsız ya da denetimsiz şekilde internetten yararlanmaya başlıyor. Bu yaş Rusya’da ise 8 olarak belirtiliyor. Sosyal medya kullanım yaşı ise 10 olarak belirlenirken sadece Rusya’da bu yaş 8′e kadar düşüyor. Çocukların cep telefonlarını kullanma yaşı ABD, İngiltere ve Almanya’da 8, Rusya’da ise 7. Çocukların, telefon ya da tabletlere ebeveynlerinin denetimi olmadan uygulama yüklemeye başladıkları yaş ise Almanya’da 10, Amerika ve İngiltere’de 9, Rusya’da 8.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.