Çaykur Rizespor, Galatasaray’a acımadı

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Yeni Rize Şehir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Çaykur Rizespor’un 4-3’lük üstünlüğü ile sonuçlandı.

Yeni Rize Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray, rakibine son dakikalarda yediği 2 golle 4-3 mağlup oldu.

Wesley Sneijder’in golüyle öne geçen sarı-kırmızılılar, devre arasında geride girmesine rağmen ikinci yarıda maçı çevirdi. Uzatmalarda yediği 2 golle sahadan yenik ayrıldı.

Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencilerinin gollerini 4. dakikada Sneijder, 65’te Podolski ve 75. dakikada Olcan Adın kaydetti. Rizespor’un gollerini 19 ve 45’te Mehmet Akyüz , 90+2’de Kweuke ve Deniz Kadah attı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray 21 puanda kalırken, Hikmet Karaman’ın ekibi 14 puana çıktı Ligin bir sonraki haftasında sarı-kırmızılılar sahasında Antalyaspor’u ağırlayacak. Rizespor ise Osmanlıspor deplasmanına gidecek

HAMZAOĞLU’NDAN KADRODA BÜYÜK SÜRPRİZ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Benfica maçının ilk 11’inde 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Benfica maçına ilk 11’inde başlayan Denayer ve Bilal Kısa, Çaykur Rizespor müsabakasında yedekler arasında yer alırken, Umut Bulut ve Yasin Öztekin ilk 11’de forma şansı buldu.

Ligde son oynanan Eskişehirspor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder de ligde yeniden formasına kavuştu.

Hamza Hamzaoğlu aynı zamanda ilk kez Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Burak Yılmaz ve Umut Bulut dörtlüsünü aynı anda 11’de başlattı.

ATMACALAR’DA 3 DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor’da ligde son oynanan Kayserispor maçının 11’inde 3 değişikliğe gidildi.

Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü Hikmet Karaman, Tuszynski, Makiadi ve Deniz Kadah’ın yerine Ahmet İlhan, Koray Altınay ve Chevalier’e sarı-kırmızılılar karşısında forma verdi. Koray Altınay, Kayserispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle görev alamamıştı. Deniz Kadah bu sezon ilk kez bir maçta yedek kulübesine oturdu.

SNEIJDER’DEN KALİTE KOKAN GOL

Galatasaray karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yaptı. Ofansif kadrosuyla ilk dakikalarda golü bulmak isteyen sarı-kırmızılıların bu düşüncesi Wesley Sneijder ile gerçeğe dönüştü. Hollandalı yıldız henüz 4. dakikada fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi.

Sol çaprazdan kaleyi karşısına alan Sneijder, çok sert ve düzgün bir şut çıkararak kaleci Itandje’yi mağlup etti.

EŞİTLİK ERKEN GELDİ

Skor avantajını eline alan Galatasaray, daha çok topla oynamaya başladı. Farkı arttırmak isteyen Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri 18. dakikada bir şanssızlık yaşadı. Sakatlanan Selçuk İnan oyuna daha fazla devam edemedi. Hamza Hamzaoğlu Selçuk yerine oyuna İspanyol Jose Rodriguez’i aldı.

Oyuna henüz ısınamayan Jose Rodriguez’in yaptığı pas hatasıyla Çaykur Rizespor atağı başladı. Chevalier ceza sahasına doğru koşan Mehmet Akyüz’e pasını çıkardı. Mehmer Akyüz ceza alanına girip düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi ve 19. dakika skora dengeyi getirdi.

SAKATLIK KABUSU DEVAM ETTİ

Galatasaray’da bu dakikalarda özellikle orta alanda çok pas hatası ve yer yer boşluklar dikkat çekti. Sarı-kırmızılı takım bir talihsizlik de 24. dakikada yaşadı. Hakan Balta da sakatlığı nedeniyle maça daha fazla devam edemedi ve Hakan’ın yerine oyuna Semih Kaya dahil oldu.

Selçuk İnan’ın sakatlanmasının ardından Galatasaray’da atakları başlatan isim Wesley Sneijder’di. Sarı-kırmızılı takım 30. dakikadan sonra oyundaki kontrolü yeniden ele alırken, daha fazla topla oynayıp, pas yapan taraftı ancak gole ulaşamadı; cevabı konuk ekip verdi…

AKYÜZ, İKİNCİYİ DE ATTI…

İlk yarının sonları oynanırken, Çaykur Rizespor Galatasaray yarı sahasında Umut Bulut’un rakibine yaptığı faul sonrası bir serbest vuruş kazandı.

Serbest vuruşta ceza sahasına açılan ortada Mehmet Akyüz altı pasa koşu yaptı. Mehmet kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu tek vuruşla ağlara gönderdi ve Çaykur Rizespor’u 45. dakikada 2-1 öne geçirdi. Maçın ilk devresini Rizerspor önde kapattı.

PODOLSKI GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray, ikinci devrede rakip takımının üzerin baskı kurarken ilk tehlikeyi 53’te yarattı. Yasin ceza alanı içi sol çaprazından sert bir şut çıkardı. Itandje son anda çeldi. Son yarım saate girilirken topla oynamada rakibine yüzde 70’lik bir üstünlük kuran sarı-kırmızılılar golü de Alman yıldızıyla buldu.

Dakikalar 66’yı gösterdiğinde Galatasaray atağında sağdan yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Podolski, sağ ayağı ile sert bir şut çıkardı ve topu ağlara gönderdi.

OLCAN ADIN ÖNE GEÇİRDİ

Lionel Carole’nin yokluğunda sol bekte görev yapan Olcan Adın, Şükrü Saracoğlu’na attığı beraberlik golünün ardından bu kez Rize’de sahne aldı.

Galatasaray sol kanattan korner kullanırken hiç kimsenin dokunamadığı topa Olcan tam kale ağzında ayağıyla vurdu ve skoru 3-2 yaptı.

UMUT 10 KİŞİ BIRAKTI, RİZE 2 GOL ATTI

Sarı-kırmızılılarda Umut Bulut, 88. dakikada yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı görürken kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Golü arayan ev sahibi ekip Kweuke ile eşitliği buldu. 90+2’de Orhan sağdan topu taşıdı. Ceza alanına doğru ortasını yaptı, Chedjou yükseldi ancak ıskaladı. Arkasında bulunan Kweuke topu kontrol edip ağlara göndermekte zorlanmadı.

Son saniyelerde Kweuke bir anda savunmanın arkasında bomboş topla buluştu. Soldan ceza alanına girdi ve içeriye çevirdi. Savunmadan seken topu altı pas içinde ağlara gönderen Deniz Kadah takımını öne geçirdi. Maçı Rizespor 4-3 kazandı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.