Çağla Şikel: Çocuklar okullarına gitsinler, oyun oynasınlar ama evlenmesinler

Gelinlik denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Emine Yıldırım, “Çiğ Tanesi” adını verdiği 2017 gelinlik koleksiyonu defilesinde, Türkiye’de son 5 yılda 232 bin 313 gibi “sarsıcı” bir sayıya ulaşan çocuk gelinler sorununa dikkat çekti…

Çağla Şikel ‘‘Emine Yıldırım’ın bu müthiş koleksiyonuyla maalesef ki Türkiye’de kanayan bir yara olan çocuk gelinler konusuna parmak basmak istedik. Çocuklar okullarına gitsinler, oyun oynasınlar ama evlenmesinler’’ dedi.

Sadece Türkiye’de değil, dünyada da “Çocuk gelinler” konusunun büyük bir sorun olduğunu ifade eden Emine Yıldırım, “Çocuklar masumiyetin ve saflığın simgesi. 2017 gelinlik koleksiyonumu hazırlarken, doğanın mucizesi “Çiğ Tanesi” ile çocukların benzer masumiyet ve saflıkları bana ilham verdi… Aileler çocuklarına sahip çıksın. Onlar küçük yaşlarda evlerde “eş” değil, sokaklarda oynayan çocuklar olsunlar” dedi.

gazetemag-com-cagla-sikel

Emine Yıldırım, “Çiğ Tanesi” adını verdiği 2017 gelinlik koleksiyonunu Çeşme Sheraton Otel’de düzenlenen defilesiyle tanıttı.

Organizasyon ve koreografisini Öner Evez ‘in üstlendiği, “Çiğ Tanesi” koleksiyonunu aralarında Çağla Şikel’in de yer aldığı 20’nin üzerinde model sergiledi.

“Çiğ Tanesi” koleksiyonunu hazırlarken doğadan ilham aldığını söyleyen Emine Yıldırım, çiğ tanelerinin doğanın inanılmaz mucizelerinden biri olduğunu, tüm dokunuşlarında duygusal bir tat ve saflık barındırdığını, koleksiyonda bulunan tüm parçaların da işte bu duygu ve düşüncelerle tasarlanarak hayat bulduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.