Büyük kalçalı kadınlar daha zeki!

Kim Kardashian, Nicki Minaj, Iggy Azalea… Hatta biraz daha geriye gidecek olursak Jennifer Lopez ve Britney Spears… Bu isimler her ne kadar popülerliklerini yaptıkları işlere borçlu olsalar da dikkat çeken bir özellikleri daha var: kalçaları. Büyük kalçalara sahip olmak ve bununla şöhret kazanmak itici gibi görünebilir ancak büyük kalçalı kadınlara karşı bakış açınızı değiştirmeye hazır olun.

Araştırmalar 9 yıllık bir sürece dayanıyor ve oldukça iddialı. Dünyanın en saygın üniversitelerinden Oxford’daki araştırmacılar Omega 3 üzerinde çalışırken, ilginç bir ayrıntıyı keşfettiler. Uzun yıllardır Omega 3’ün faydaları bilinmekte ve vücuda diğer etkileri araştırılmakta olduğu biliniyor. Marketlerde Omega 3’lü ürünlerin satışının artması (Omega 3’lü yumurtalar vs.) toplumda gelecek nesillerde nasıl bir etki edeceği merak ediliyordu. Peki keşfedilen o ayrıntı neydi?

Oxford’daki araştırmanın lideri Profesör Konstantinos Manolopoulos, Omega 3’ün aynı zamanda özellikle kadınların kalçalarında büyüme etkisi yaptığını keşfetti. 16.000 kadın üstünde yapılan deneyler sonucunda araştırma, büyük kalçalı kadınların Omega 3’ü daha fazla taşıdığı anlaşıldı.

Bu da onların daha zeki, daha sağlıklı olmalarına yol açıyordu. Pittsburgh Üniversitesi’nin de onayladığı araştırma hakkında bir de kitap yazıldı. William Lassek’in imza attığı “Kadınların neden kilo almaya ihtiyacı var” adlı çalışmada konu tüm detaylarıyla anlatılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.