‘Bu fotoğraf beni mahvetti’

İngiliz vahşi yaşam fotoğrafçısı David Slater, yıllardır tartışmalara konu olan maymun Naruto fotoğrafı yüzünden her şeyini kaybettiğini açıkladı.

İngiliz vahşi yaşam fotoğrafçısı David Slater, yıllardır tartışmalara konu olan maymun Naruto fotoğrafı yüzünden her şeyini kaybettiğini açıkladı. Slater, “Bu fotoğraf 50 milyonun üzerinde görüntülendi. Telif hakkının benim olduğunu ispatlamak için yıllardır mahkemelerle uğraşıyorum. Avukatlara ödediğim parayla tüm servetimi kaybettim” dedi.

TELİF HAKKI ÖDEMEYİ KABUL ETMİYORLAR

Söz konusu fotoğraflar Slater’ın 2011 yılında Endonezya’ya yaptığı bir gezi sırasında çekilmişti. İngiliz fotoğrafçı mahkemeden PETA’nın açtığı davayı reddetmesini istemiş ve fotoğrafların telif hakkının şirketi Wildlife Personalities Ltd’ye ait olduğunu söylemişti. Ancak aralarında Wikipedia’nın da bulunduğu birçok kişi ve kurum, Slater’ın şirketine telif hakkı ödemeyi reddetmiş ve “fotoğrafların maymun tarafından çekildiğini, telif hakkı bulunmadığını” savunmuştu. Dava halen devam ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.