Brad Pitt ‘Katrina’ mağdurlarını unutmadı

Hollywood’un yıldız oyuncusu Brad Pitt, 10 yıl önce ABD’yi etkileyen Katrina Kasırga’sında magdur olan aileler için bir proje ortaya çıkardı.

10 yıl önce Katrina kasırgası ABD’yi vurmuş, özellikle New Orleans’ı yerle yeksan etmişti. Bu felaketten oldukça etkilenen Brad Pitt hemen bir yardım kuruluşu açmış ve bölgedeki insanlar için bağış toplamaya başlamıştı.

PROJE İÇİN KASIRGADAN EN FAZLA ZARAR GÖREN BÖLGELERDEN BİRİ SEÇİLDİ

Daha sonra bir çok mimarı bir araya getiren Brad Pitt, kendinin de bire bir dahil olduğu bir projeyle, kasırgadan en fazla etkilenen bölgelerden birini seçmiş ve oradaki aileler için yeni evler inşa etmeye başlamıştı.

PROJENİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLDU

Olayın ardından Brad Pitt, New Orleans’a giderek bölgeyi kendi gezmişti. Kasırganın etkilerinin ne kadar ciddi olduğunu görmek onu oldukça etkilemiş olacak ki projeye bir an önce başlayabilmek için ilk adımları attı.

Brad Pitt1

BU PROJE İÇİN İŞİNİN UZMANI MİMARLARLA ÇALIŞILDI

Pitt ailesi olayı hızlandırmak ve birinci elden yürütmek için New Orleans’ta bir ev tutmaya karar verdi ve sonunda projeye başlandı. Pitt, projeye direkt olarak dahil oldu ve evlerin tasarımlarında uzman mimarlara katkıda bulundu. Yeni evlerin duvarlarının ne renk olacağı ise bölgede evlerini kaybeden insanlara soruldu.

PİTT PROJE BOYUNCA AİLELERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Ve uzun zaman ve uğraşlar sonucunda proje nihayet tamamlanmıştı. Proje boyunca Brad Pitt, ailelerle çok yakından ilgilenmişti. Pitt, bölgedeki ailelerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin paha biçilemez olduğunu söylemişti.

TAM 109 AİLE PROJENİN GÜLEN YÜZLERİ OLDU

Bu ilginç dizayna sahip evlerden tam 109 tane inşa edilmiş, yani 109 aile mutlu edilmişti. Evlerin tamamı doğal afetlere dayanıklı, ayrıca tamamen çevre dostu. İç dizaynları da dış tasarımları kadar muhteşem düşünülmüş.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.