“Blue” belgeselinin merakla beklenen fragmanı yayınlandı

Blue Blues Band’in efsanevi müzisyenleri Kerim Çaplı ile Yavuz Çetin’in sıra dışı hayat hikayelerine odaklanan “Blue” belgeselinin merakla beklenen fragmanı yayınlandı. Jimi Hendrix ile aynı sahneyi paylaşan Kerim Çaplı’nın kayıp albümü de bu belgeselle birlikte müzik ve sinemaseverlere ulaşacak müzikal hazinelerden biri oluyor.

BLUE FRAGMAN:

YouTube video

90’ların efsanevi rock grubu Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hikâyelerini ölümsüzleştiren “Blue” belgeselinin merakla beklenen fragmanı yayınlandı. 21 Nisan’da vizyona girmeye hazırlanan belgeselin dünya prömiyeri, 36. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında 11 Nisan Salı akşamı 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda film ekibinin katılımı ile gerçekleşecek.

1990’larda Türkiye’de rock dünyasına damgasını vurmuş ve sahne performanslarıyla efsaneleşmiş Blue Blues Band’ın hikâyesini beyazperdeye aktaran “Blue” belgeseli ile grubun davulcusu Kerim Çaplı’nın kaydettiği söylenen ama hiç yayınlanmamış olan kayıp albümünün İstanbul’da bulunuş hikayesine de tanıklık edeceğiz. Ayrıca bu belgesel için Amerika’ya kadar giden film ekibi, nihayetinde şehir efsanesi gibi yıllardır konuşulan Kerim Çaplı bestelerinin kayıtlarına da ulaştı. Filmin Amerika yolculuğunda Çaplı’nın eski dostlarıyla konuşmak için Kaliforniya’dan New York’a uzanan bir rota çizen filmin yapımcılarının bu süreçte en çok duydukları cümle, “Jimi Hendrix görür görmez onun özel olduğunu anlamıştı,” olmuş. Hendrix’in çok sevdiği ve birlikte de çaldığı Çaplı, Amerika’da The Sundowners ve The Monkees gibi gruplarla da albümler çıkarmıştı. “Blue” belgeseli, Çaplı’nın bu albümünün neden Türkiye’de hiç yayınlanmadığı gibi sorulara da cevap arıyor.

Kerim Çaplı’nın Kayıp Albüm Hikayesi Video:

YouTube video

1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan Blue Blues Band, basta Sunay Özgür ve davulda Kerim Çaplı’nın katılımı ile ideal kadrosuna kavuşmuştu. 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan grup, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen, üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaştı. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür, o günleri, grubun serüvenini ve Yavuz ile Kerim’i anlatıyorlar. Teoman, Erkan Oğur, Nejat İşler, Göksel, Taner Öngür, Aylin Aslım, Batuhan Mutlugil, Tanju Eksek, Melis Danişmend ve Gür Akad gibi birçok ünlü ve önemli müzisyen ise onlarla anılarını ve hislerini “Blue” için paylaştılar.

Sertan Ünver’in yönettiği, Mutlugil ve Özgür’ün yanı sıra, Yavuz Çetin’le Kerim Çaplı’nın arkadaşları, aile fertleri ve önemli müzisyenlerin de yer aldığı filmin yapımcılığını Suzan Güverte, danışmanlığını ise ünlü yazar Yekta Kopan üstleniyor. Filmin tema müziğini ise Blue Blues Band’ın yaşayan üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür ile Yavuz Çetin’in müzisyen oğlu Yavuzcan Çetin besteledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.