Birce Akalay: Öpüşme sahnesi gördük diye ahlakımız mı bozuldu

Yeni sinema filmi Deliormanlı’da haberciyi oynayan Birce Akalay, verdiği röportajda televizyonda uygulanan sansürü eleştirdi.

Birce Akalay, 1 Nisan’da vizyona giren “Deliormanlı” filminde eşi Sarp Levantoğlu ile başrolü paylaşıyor. Yeni filminde kadın haberciyi canlandıran güzel oyuncu Kelebek’ten Hakan Gence’ye verdiği röportajda, Türkiye’de kadın ve oyuncu olmanın zorluğunu, kendini oyuncu olarak sansürlemek zorunda kaldığını ve televizyonda uygulanan sansürü eleştirdi.

İşte Akalay’ın röportajında bahsettiği o bölüm;

Filmde bir kadın haberciyi canlandırıyorsunuz. Nasıl bir şey haberciyi oynamak?

– Bu ülkede haberci olmak tabii zor. Ama oyuncu olmak da zor. Bu ülkede kadın olarak kendimi sansürlüyorum.

Neden?

– Aslında benim mesleğim yani oyunculuk cinsiyetsiz bir meslek. Mesela 13 sene bale yaptım. Kadın-erkek birbirimize karışan, birbirimizle yaşayan, fiziksel mahremiyet duymayan kişilerdik. Nefsin kimsenin mahrem bir tarafında değil, gözünde olduğunu bilirdik.

Artık bakış değişti mi?

– Evet. Şimdi mesleğimi ekranda icra ederken 40 defa düşünüyorum.

Neden?

– Mesela bir öpüşme sahnesi ekranda sansürleniyor. Oysa eskiden görebilirdik. Yine de hiçbirimiz ahlaksız yetişmedik. Sevgili Beren Saat’in bir açıklamasında okumuştum; “Biz çocukken televizyonda kırmızı noktalı programlar vardı. Ama ahlaksız olmadık” demişti. Çok doğru. Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.