Beyaz Show’a RTÜK’ten çok ağır ceza

Beyaz Show programına Ayşe Öğretmen bağlantısı sebebiyle RTÜK’ten çok ağır ceza geldi. RTÜK Beyaz Şov için 900 bin lira para cezası verdi.

Beyazıt Öztürk’ün Kanal D’de ekrana gelen programı Beyaz Show Ayşe Öğretmen bağlantısı sebebiyle ağır para cezası aldı. RTÜK , Ayşe öğretmen yayınından ötürü Beyaz Show programına 900 bin lira para cezası kesti.

Beyaz Show için kesilen bu ceza daha önceki muadillerinden hayli yüksek oldu. RTÜK Ayşe Öğretmen’in canlı yayındaki “çocuklar ölmesin” sözlerini “terör propagandası” saydı.

REKLAM GELİRİNİN YÜZDE 2’Sİ CEZA OLDU

AK Partili ve MHP’li üyelerin oylarıyla verilen cezaya göre Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2’sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da yaklaşık 900 bin lira olacağı öğrenildi.

AYŞE ÖĞRETMEN CEZASI

Kanal D’nin yüksek oranda ceza almasına neden olan RTÜK raporunda da tartışma yaratacak ifadelere yer verildi. “Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle” ifadelerine yer veren raporda, şunlar dile getirildi:
“Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır.”

BEYAZIT ÖZTÜRK’Ü DE SUÇLADILAR

Tartışma yaratan RTÜK raporunda, programın sunucusu Beyazıt Öztürk de suçlanarak, “Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir” denildi.
Beyaz Show’a bağlanan Ayşe Öğretmen sebebiyle Beyazıt Öztürk Kanal D ana haber bültenine çıkarak özür dilemişti. Beyazıt Öztürk’ün özürü de sosyal medyada hayli tepki çekmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.