Beşiktaş adım adım şampiyonluğa gidiyor!

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda konuk ettiği Antalyaspor’u Oğuzhan Özyakup’un golüyle 1-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasından Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı karşılaşmanın tek golü 27. dakikada Oğuzhan Özyakup’tan geldi. Bu sonuçla 63 paunla liderliğini sürdüren Beşiktaş, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin yarın Galatasaray karşısında puan kaybetmesini bekleyecek. Antalyaspor ise 31 paunda kaldı.

Tolga Zengin’in maç öncesi sakatlanmasıyla kaleyi Boyko’ya emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Necip Uysal, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4’lüsünden oluşturdu.

Defansın önünde Atiba Hutchinson’ı oynadığı siyah-beyazlı takımda, orta alanın sağında Ricardo Quaresma, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Kerim Frei görev yaptı. Beşiktaş’ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş’ta Günay Güvenç’in yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Olcay Şahan, Alexis Delgado, Tolgay Arslan ve Cenk Tosun yedek soyundu. Sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

BOYKO SÜPER LİG’DE İLK MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş’ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, Antalyaspor karşısında Süper Lig’deki ilk maçına çıktı.
Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Ukrayna’nın Dnipro takımından kadrosuna kattığı Boyko, karşılaşma öncesi Tolga Zengin’in sakatlığının nüksetmesi üzerine sahaya ilk 11’de çıktı.

Beşiktaş formasıyla daha önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Torku Konyaspor’a karşı 2 müsabakaya çıkan Ukraynalı file bekçisi, kalesinde 3 gol görmüştü.

DEFANS KURGUSUNDA DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor karşısında defans kurgusunda değişikliğe gitti.
Deneyimli teknik adam, Trabzonspor maçında defansın ortasında başarılı bir performans sergileyen Necip Uysal’ı Akdeniz temsilcisi karşısında da sahaya sürdü.

Süper Lig’deki son maçlarda, defansın ortasında Alexis Delgado ve Marcelo Guedes’e şans veren Güneş, Antalyaspor müsabakasında stoper mevkisinde Necip Uysal’ın yanında bu futbolculardan Marcelo Guedes’i görevlendirdi.

GÖKHAN TÖRE MAÇ KADROSUNDA YER ALMADI

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan 24 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor’a karşı da forma giyemedi.

Siyah-beyazlı ekibin ligdeki son 3 karşılaşmasını kaçıran Gökhan Töre, son olarak takımının Fenerbahçe’ye 2-0 yenildiği derbi mücadelesinin ikinci yarısında görev yapmıştı.

TRİBÜNLERDEN TERÖRE TEPKİ

Beşiktaşlı taraftarlar, son dönemde yaşanan terör saldırılarına tepki gösterdi.
Antalyaspor ile Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan maçı tribünden takip eden taraftarlar, uzun süre “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” diye tempo tuttu.

İki takım futbolcuları, sahaya “Çanakkale geçilmez” pankartını taşıyarak çıkarken, karşılaşma öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KURULUŞUN 113. YILI KUTLANDI

Beşiktaşlı taraftarlar, Antalyaspor maçında siyah-beyazlı kulübün kuruluşunun 113. yılını kutladı.
Antalyaspor karşılaşmasına büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran taraftarlar, saat 19.00’da başlayan müsabakanın 3. dakikasında kulübün 113. kuruluş yılını kutlayıp, “Süleyman Seba’nın askerleriyiz” tezahüratında bulundu.

Bu arada siyah-beyazlı futbolcular da karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde “Şerefiyle, hakkıyla 113 yıl” yazılı tişörtlerle çıktı.
1903 yılında kurulan Beşiktaş Kulübü, 19 Mart’ı (19.03) kulübün kuruluş tarihi olarak kabul ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.