‘Beren Saat’in bebeği’ görücüye çıktı

İstanbul’u çağdaş sanatla buluşturan Contemporary İstanbul 10. Yılında 24 ülke ve 28 şehirden toplam 102 sanat galerisine ev sahipliği yapıyor. Önceki akşam İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış davetine iş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri geldi.

Modern sanata ilgileriyle bilinen Beren Saat-Kenan Doğulu çifti de açılıştaydı. Her yıl olduğu gibi eserleri inceleyip satın alacaklarının listesini yapan çiftin bu yıl başka bir heyecanı da vardı. Saat’in rol aldığı yönetmen ve video sanatçısı Aykut Cömert’in ‘Bebek’ adlı eseri de fuarda sergilendi.

KADIN KUSURSUZ BİR BEBEK Mİ

‘Bebek’ adlı eser, oyuncak bebeklerin kadınlara etkisini inceliyor. Oyuncak bebekteki ‘kusursuzluk’ bazen kimliği engelliyor. Kadın seyirlik bir nesneye, hatta fabrikasyon bir ürüne dönüşüyor. Cömert eserinde, Saat’in görüntüleri eşliğinde endüstriyel sesler kullanarak bu temayı güçlendiriyor.Akşam

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.