Beren Saat: Kadınlar bağımsız değil

Beren Saat, CNN Türk’te ekrana gelen bir programda Türkiye’de kadın olmaktan üzüntü duyduğunu söyledi.

Ünlü oyuncu Beren Saat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan bir programda, ‘Türkiye’de kadın olmak’ konusunda düşüncelerini paylaştı.

“TÜRKİYE’DE KADIN OLMAKTAN HÜZÜN DUYUYORUM”

Türkiye’de kadın olmaktan hüzün duyduğunu bundan önce belirttiğini ve bu vaziyetin değişmediğini vurgulayan Saat, “Erkeğe nasıl oturacağı genç yaşta öğretilmez. Ama kızlara bacaklarını kapatmaları gerektiği öğretilir. Şartlar , kadında otokontrol sistemi kuruyor. Bu da bayanın yaşamını negatif etkiliyor. Devlet siyasetleri giderek kişilerin bilinçaltına yerleştirilmeye başlandı. Giderek bayanın hanede oturması, yalnızca anneliğiyle kutsanması, doğurganlığıyla kutsanması yerleştirilebilir bir birşey oldu ” halinde sohbet etti.

“KADINLAR, ERKEKLER KADAR BAĞIMSIZ DEĞİL”

Saat, “Kendisini hakikaten bağımsız sanan bayanlar da esasında asla erkekler kadar bağımsız değil.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.