Benzin fiyatlarına zam!

Ham petrolde dün Suriye sınırında yaşanan uçak düşürülmesi olayı, Batı ülkeleri ile Rusya arasındaki gerilimin artabileceği ve Suriye’de mevcut koşulların daha da sertleşebileceği beklentileri ile önemli bir yükseliş yaşandı.

44 dolar seviyelerindeki Brent petrolü 46 dolar seviyelerine geldi. Buna ek olarak dolar kuru 2,8450 seviyelerinden 2,89 seviyelerine çıktı. Brent petrolde ve dolar kurunda yaşanan bu yükseliş, akaryakıta zam olarak yansıdı.

Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 12 kuruş zam yapıldı.

Zamdan sonra bir litre 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin İstanbul ve İzmir’de 4,29 TL’den 4,40 TL’ye; Ankara’da 4,30 TL’den 4,41 TL’ye çıkması bekleniyor.

Diğer taraftan, Brent petrolün fiyatı benzine zam haberinin geldiği saat 16:05 itibariyle yüzde 1’e yakın düşüşle 45,50 dolar seviyelerinde bulunuyor. Dolar kuru ise aynı saatlerde 2,88 TL’den işlem görüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.