”Ben’e Yolculuk” belgeselinin çekimleri başladı

1922 yılında İngiltere’de doğan, 30 yıldır Muğla Dalyan ‘da yaşayan ‘Kaptan June’ ismiyle tanınan Türk Vatandaşı June Haimoff un yaşamını gözler önüne serecek olan JOURNEY TO SELF (BEN’E YOLCULUK) belgesel filmin çekimleri Muğla Dalyan ‘da başlamıştır.

Film tamamlandığında dünyanın çeşitli ülke TVlerine dağıtılacaktır.

Filmin yapımcısı bugüne kadar çeşitli uluslararası ödüllü belgesel filmlere imza atmış olan Fehmi Gerçeker, filmin yönetmeni ise İstanbul’da birçok sanatsal proje, tiyatro oyunları ve kısa filmlere imza atmış olan Enes Kabaoğlu’dur. Filmin özgün müzikleri; Edinburgh Film Müzik Orkestrasının başkanı, “Potemkin Zırhlısı” gibi dünyaca ünlü birçok filmin müziğini bestelemiş olan Yati Durant tarafından hazırlanacaktır.

JOURNEY TO SELF (BEN’E YOLCULUK); jet sosyetenin içinde yaşayan, görkemli yaşam süren bir kişinin ışıltılı hayatını terk ederek 14 metre bir tekneyle kendi yolculuğuna çıkış öyküsüdür. Afrika savanlarında koşarak büyümüş bir çocuğun, Milano’da verdiği resitale uzanan; Elizabeth Taylor ile komşu olan, James Bond ile kayak yapan bir kadının, tek başına denizlere açılan bir kaptan olmaya giden yolculuğunun belgesel filmidir.

Kaptan June, 1983 yılında Muğla’da bulunan İztuzu sahilinde bir barakada yaşamaya başlamıştır. Bölgede yaşayan Caretta Carettalara annelik yapan Kaptan June, İztuzu sahiline yapılacak büyük bir otel projesinin iptal edilmesi, Türkiye’de ilk ‘sit alanı’ kavram ve kanununun çıkması ve çevre bakanlığının kuruluşu konularına neden olan çalışmalarıyla ; dünyada ise özellikle, doğayı ve carettaların korunması konularındaki çalışmaları ile tanınmaktadır.June Haimoff, Buckhingam Sarayı’nda Kraliçe II.Elizabeth tarafından verilen Kraliyet Nişanı ile onurlandırılmıştır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.