Başarılı yorumcu Yaşar’dan Eurovision çıkışı

Şehir Yalnızlığı adlı albümünü müzik marketlere sunan başarılı yorumcu YAŞAR, CRI TÜRK’te konuk olduğu Michael Kuyucu’nun programında toplumsal ve aktüel konulara değinen açıklamalarda bulundu. Yaşar baba olmanın kendisini çok değiştirdiğini ve duygusallaştırdığını söylerken medyayı dönem dönem takip etmediğini söyledi ve bunu “medya diyeti” sözü ile açıklayarak herkese haftada en az bir gün medya diyeti yapmaya davet etti.

Haftada Bir Gün Medya Diyeti Yapalım

Yaşar, Michael Kuyucu’ya: “Ben artık farklı bir boyuta geçtim ve çok farklı yaşıyorum. Olgunlaştım, durgunlaştım, eski çılgınlıklarım yok. Arada bir kendimi tamamen bırakmayı özlüyorum. Çok duyarlı bir hale geldim. Olup biten şeyler beni çok etkiliyor. Eskiden şarkıdan, müzikten, sanattan etkilenirdim, şimdi olup biten her şeyden çok fazla etkileniyorum. Baba olduktan sonra iş iyice değişti. Acılara karşı çok fazla duyarlıyım ve direkt ben yaşıyormuş gibi hissediyorum ve çok zorlanıyorum gerçekten. O yüzden bazen medya diyeti yapıyorum. Radyo dinlemiyorum, haber dinlememeye çalışıyorum, çok politik olduğunu düşündüğüm Twitter’ı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum. Her şey biraz politiktir; ama inatlaşma ve gruplaşma kültürü beni rahatsız ediyor. Çatışkı, çelişki sanat için gerekir, bazı şeyler doğurur.; ama çatışma farklı, çok yorucu. Bu medya diyeti bana ne kazandırdı? Beynimin çok dolu olan kısımlarında belli boşluklar oluşturdu, o boşluklara hoş şeyler koymama sebep verdi.” dedi ve herkesi haftada en az bir gün medya diyeti yapmaya davet etti.

blank

TRT Eurovision’u Neden Yayınlamadı?

Michael Kuyucu, Yaşar’a konuk olduğu CRI TÜRK’te Ukrayna’nın Kiev şehrinde yapılan Eurovision Şarkı yarışması hakkında görüşünü sordu. Kuyucu, Yaşar’a “Türkiye’nin Eurovisiona tekrar katılmasını istermisin?” sorusuna Yaşar evet derken, eski TRT yönetimini Eurovision Şarkı Yarışmasını neden yayınlamadığını anlayamadığını söyledi. Yaşar Eurovision hakkında şunları söyledi: “Halk bunca yıldır Eurovision’u seviyor. Kökleşmiş ve zevkle seyrettiğimiz bir yarışmaydı. Biz katılmıyoruz artık Eurovision’un bir değeri kalmadı diyemeyiz, bütün dünyada çok sevilip seyrediliyor. Çok önemli bir yarışma bu. Aynı zamanda sadece yarışmanın yapıldığı gece değil, katılan tüm ülkelerin sanatçı çalışmaları, promosyonları ile çok canlı tutulan bir yarışma. Dünyada başka bir örneği de kalmadı. Kesinlikle tekrar geri dönmemiz lazım, hepimizin çok fazla anıları var Eurovision’la ilgili. Ben bu sene kazanan şarkıyı beğendim, hoştu. Kesinlikle tekrar katılmamız lazım, hadi onu bırak yayınlamamız lazım.”diyen Yaşar, TRT’nin yarışmayı yayınlamamasını eleştirerek “Niye yayınlamıyorsun, ne bu düşmanlık, n’oldu ki ya? Böyle bir şey olur mu? Bu herkesin eğlencesi, çok da sevdiğimiz bir şey. TRT yayınlamak istemiyorsa haklarını versin birine o yayınlasın” dedi ve “Katılmak olur, olmaz o kadar önemli değil; ama ben Eurovision’u izlemeyi özledim.” Sözleri ile TRT’nin Ukrayna’da gerçekleştirilen Eurovision Şarkı yarışmasını yayınlamamasını eleştirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.