Başarılı iş adamı Emrullah Turanlı, Donald Trump’ı Türkiyeye davet etti

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, ABD Miami’de Cumhuriyetçi Partinin düzenlediği bir organizasyonda, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Davette Trump ile Türkiye üzerine uzun bir sohbet eden İşadamı Turanlı, ABD Başkanı’nı Türkiye’ye davet etti.

TRUMP: TÜRKİYE İLE DOSTLUK MEMNUNUZ

Türk işadamı Emrullah Turanlı, Amerikalı iş ortakları tarafından ABD’de iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti’nin üst yönetiminin Miami Palm Beach’te buluştuğu yemeğe davet edildi. Turanlı yemekte başkan seçildikten sonra Danald Trump ile uzunca bir sohbet imkânı bulan ilk Türk işadamı oldu. Başkan Trump sohbette Turanlı’ya iki ülke arasındaki dostluktan çok memnun olduğunu belirtti ve bunun daha ileri gideceğinden söz etti.

blank

Turanlı aynı yemekte ABD’de hem Beyaz Saray’a hâkim olarak hem de kongrede çoğunluk sağlayarak iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti’nin Başkanı Ronna Romney McDaniel ile de bir araya geldi. İkili gecede Türkiye üzerine konuştu. Emrullah Turanlı, yemekte Floriada Valisi Rick Scott’la da bir araya geldi. Turanlı’ya Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu söyleyen Vali Scott, Taşyapı’nın patronu Turanlı’ya ilk fırsatta Türkiye’ye gelmek istediğini içtenlikle ifade etti.

ABD BAŞKANI’NA TÜRKİYE’Yİ ANLATTI VE DAVET ETTİ

ABD Başkanı Trump ile tanışıklığının 15 yıl öncesine uzandığını söyleyen Emrullah Turanlı, o zaman Türkiye’de bir projenin gelişmesi için görüşmüştük. Başkan olduktan sonra da Trump’ın yemin törenine davet edilmiştim. Orada kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmiş, başarı dilemiştim. Şimdi ise bu gecede kendisini Türkiye’ye davet etme fırsatı buldum. Türk halkı ile ABD halkının dost olduğunu, ülkemizde onları ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı söyledim. Ülkemizin coğrafyasının, misafirperverliğini kendilerine göstermek istediğimizi söyledim. ABD’lilerin Türkiye’ye daha çok gelmesi gerektiğini belirttim. Büyük memnuniyet duyduk. Çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Dedi ve ekledi; ülkemizin insanlarının dünyayla irtibatını sağlayabilmek için ne katkı koyabilirim bunun için mücadele veriyorum.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.