Barış Manço’nun ‘Lambaya Püf De’ şarkısı mahkemelik oldu

Barış Manço’nun bir döneme damga vuran şarkısı ‘Lambaya Püf De’ mahkemelik oldu. Usta müzik adamının sesinden dinlediğimiz ve bir zamanlara damga vuran şarkısı, ‘Lambaya Püf De’ Manço’nun eserlerinin yayım hakkına sahip olan Müzikotek şirketi ile üyesi olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ni (MSG) karşı karşıya getirdi.

‘Anonim’ olarak kayıt altına alınmış

MSG iddialara göre, “Anadolu Kaşık Havası’yla aynı olduğu gerekçesiyle Barış Manço’ya ait bu eseri kayıtlara ‘anonim’ olarak geçti. Anonim olarak kayıtlı olduğu için şarkıdan telif bedeli alamayan Müzikotek de İstanbul Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak şarkının tekrar Barış Manço adına kaydedilmesini istedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.