“Ayla” filminin yapımcısı Mustafa Uslu’dan olay açıklamalar

Türkiye’den Oscar’a aday olarak gösterilen “Ayla” filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Şampiyonlar Ligi gibi kadro kurduk, Oscar’da yolumuz açık olsun” dedi.

UçanKuş TV’de canlı yayınlanan “Gece Kuşu” programına konuk olan Uslu, “Bu hikaye kapı kapı dolaştı ama yapmaya cesaret eden ben oldum. Çünkü ilk günden beri bu filmin Oscar’a aday olacağını biliyordum. Aslında tarihimizde ne hikayeler var ama bütçe problemi yüzünden çekilemiyor. Yapımcılar gerçek hikayeleri film haline getirmekten kaçınıyor. Bu çok büyük hata” şeklinde konuştu.

Gerçek bir olaya dayanan Ayla filmi için her fotoğraftan bir anı ürettiklerini vurgulayan Uslu şöyle devam etti.

“Ayla filmi için 3.5 yıl çalıştık. Türkiye’de film sektörü hala çok geride… Yılda sadece 18 milyon gişe yapılıyor, 80 milyonluk ülkemizde… Diğer ülkelerden yüzde olarak o kadar gerideyiz ki… Bunun suçu izleyici, yani halkta değil, iyi üretim yapılamamasında… Ayla’da hiçbir şeyden kaçınmadık. Er Ryan’ı Kurtarmak” filminin görsel efektlerini yapan ekiplerle çalıştık”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.