Apple’ın sızıntıları engellemek için neler yaptığı, çok ilginç bir şekilde internete sızdı

Sızıntılar her büyük teknoloji firması için bir sorun ve Apple, bu firmaların dışında değil. Apple’ın sızıntıları nasıl kontrol altında tuttuğu, çok ironik de olsa sızan bir ses kaydında ortaya çıktı.

The Outline’ın eline geçen kayıt, bir saatlik bir sunum ve “Sızdıranları durdurma – Apple’da Gizli Yaşama” başlığını taşıyor. Apple’ın güvenlik yöneticilerinin düzenlediği toplantıda sızıntılarla ilgili birkaç taktik paylaşılıyor ve gizli kalmanın Apple için büyük bir önem taşıdığı mesajı veriliyor.

Apple’ın sızıntıları durdurma taktiklerinden bir tanesi, New Product Security adlı inceleme takımı tarafından yürütülüyor. Liderliğini Global Güvenlik bölümünün direktörü David Rice’ın yaptığı takım, Apple’ın tedarik zincirini yakından takip ederek sızıntıları engellemeye çalışıyor. Tedarik zinciri, Rice’a göre sızıntıların en önemli kaynaklarından bir tanesi. Burada çalışanlar, yeni ürünlerin parçalarını çalabiliyor ve basına verebiliyor veya kara borsada satabiliyorlar.

Apple’ın kendi kampüslerinde yaşanan sızıntıları engellemek üzere aldığı önlemlerden bir tanesi ise Secrecy Program Management grubunun üyelerini yeni ürünler üzerinde çalışan takımlara dağıtmak var.

Geliştirdiği ürünleri gizli tutmasıyla tanınan Apple, son yıllarda diğer firmalardan farksız hale geldi ve tüm yeni ürünleri tanıtım öncesinde sızmaya başladı. Apple’ın gizlilik çabaları iPhone 8 sızıntılarını durduracak mı, hep beraber göreceğiz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.