Apple yine şaşırtacak!

Cupertino’lu şirket patent alımlarına durmadan devam ediyor. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından paylaşılanlara göre Apple, iPad için, yeni bir akıllı kılıf patenti aldı. Kılıf patentinde ekstra dokunmatik ekran ve aynı zamanda kalem desteği var. Patente göre birkaç farklı kılıf olabilir veya birden fazla yeteneği olan bir kılıf olabilir.

İkinci ekran kurumsal müşteriler için iPad’i daha işlevsel hale getirebilir. Patent dosyasındaki çizimlere bakacak olursak, mesela kullanıcının yazdığı bir cümle, el yazısı olarak dışarı yansıtılıyor. Başka bir çizimde kılıfın kapağı video izlemek için, katlanıp, stand haline geliyor ve ekranında da video kontrol düğmeleri yer alıyor. Bir diğerinde iPad’i şarj etmek için, güneş paneli görevi görüyor.

Tabii ki bu akıllı kılıf patentine bakarak, böyle bir kılıf veya kılıflar çıkar demek yanlış olur. Evet, patentler gelecekteki ürünleri gösteren baş kaynaklar arasında bulunuyor, ama patentlerin koruma amaçlı alınabileceğini ve bahsedilen çözümün veya cihazın çıkmayabileceğini de belirtelim. Sabah

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.