Apple, Siri’nin açığını kapattı

Apple, Siri’den kaynaklanan güvenlik açığını ve Night Shift modunda yaşanan Siri açığını kapattı.

Apple’ın kişisel asistanı Siri, sesli olarak kullanıcısına yardım etmeye çalışıyor. Ancak Siri bununla birlikte cihazda bir takım güvenlik açıklarına da sebebiyet verebiliyordu.

Mesela iOS 9.3 ile birlikte kilitli bir iPhone’da Siri’ye “Twitter’da arama” tarzında bir komut verirseniz telefonun kilitli olduğuna aldırış etmeden arama gerçekleştiriyor ve sonucunda kullanıcının bilgilerine ulaşılabiliyordu. Bu açık bir hayli ses getirmişti.

Bunun dışında Night Shift moduyla ilgili de bir açık söz konusuydu. Normalde kullanıcılar düşük güç modunu ve Night Shift modunu aynı anda kullanamıyorlar. Ancak eğer kullanıcı düşük güç modunda Siri’yi açarak “Night Shift modunu aktif et” derse bu iki özellik aynı anda kullanılmaya başlıyordu.

İşte bu açıklar bugün itibariyle kapatılmış gibi görünüyor. Apple bu açıkları, iOS güncellemesine gerek kalmadan, sunucu üzerinden yaptığı değişiklikler ile kapattı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.