Ankara’daki 3. patlama dünya basınında

Ankara Kızılay’da saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Güven Park’taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlama ile ilgili Ankara Valiliği resmi bir açıklama yaptı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

17 Şubat 2016 ve 10 Ekim 2015 saldırılarının ardından gerçekleştirilen üçüncü Ankara saldırısı dünya basınında da son dakika olarak yer aldı.

BBC, Breaking News hesabı üzerinden olayı “Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Kızılay bölgesinde patlama oldu, yaralıların olduğu belirtiliyor” diye geçti.

AFP, son dakika olarak geçtiği tweette medya Ankara’nın merkezindeki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını belirtiyor dedi.

Al Arabiya’nın twitter adtresi aracılığıyla TRT’ye dayandırdığı haberinde patlamanın bir otobüs ve bir aracın çarpışmasının ardından meydana geldiğini belirtti.

Reuters haber ajansı, Ankara’daki patlamayla ilgili olarak üst düzey bir güvenlik yetkilisinden alınan bilgiye göre ölü ve yaralıların olduğunu söyledi. Reuters haberine göre, patlamanın hemen ardından silah sesi de duyuldu.

Yetkililer, bölgeye ambülansların hemen intikal ettiklerini belirtti.

Reuters’a konuşan bir görgü tanığı, patlamanın gerçekleştiği bölgenin 2,5 km kadar uzağından bile dumanın görüldüğünü söyledi.

Öte yandan Reuters TRT’ye dayandırdığı haberinde patlamanın bir otobüs surağına yakın bir noktada ve bir araç ve otobüs çarpıştıktan sonra meydana geldiğini söyledi.

İngiliz Telegraph gazetesi patlamayı ‘Türkiye’nin Başkenti Ankara’da büyük bir saldırı meydana geldi, ölü ve yararlılar var’ başlığıyla duyurdu.

İsrail’in Haaretz gazetesi haberi ‘Türkiye’nin başkentinde patlama meydan geldi. Çok sayıda ölü var’ şeklinde geçti.

İspanyol El Pais, Ankara’nın merkezinde meydana gelen patlama çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı. Büyük bir ihtimalle araba ile yapılan patlama olayı Güven parkın yakınlarında gerçekleşti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.