Alkollü içki ve sigaradan alınan ÖTV oranı yüzde 10-27.5 oranında arttı

ÖTV zammının sinyali 2017 bütçe hazırlıklarında verilmişti. Hükümet önümüzdeki yıl ÖTV gelirlerinin yüzde 13.5 artmasını öngörüyordu. Bütçe verilerine göre, ÖTV geliri gelecek yıl genel olarak yüzde 13.5 artacak olmasına karşın alkollü içkilerden alınacak ÖTV’ye yüzde 15.4’lük artış hedefi kondu.

Bu oran bütün ÖTV kalemleri içerisindeki en yüksek oran oldu. Alkollü içkilerden geçen yıl 8.2 milyar lira vergi toplamayı hedefleyen hükümet hedefine ulaşamadı, rakamın yıl sonunda 7.5 milyar lirada kalacağını hesapladı.

DAHA DA ARTACAK

Ancak 2017 yılı için gelir hedefini 8 miyar 693 milyon liraya çıkardı. Bu veriler, alkollü içkilerde kaçağın arttığını, hükümetin buna rağmen gelecek yıl alkollü içkilerin vergisini artırmayı hedeflediğini işaret ediyor. Hükümet önümüzdeki yıl sigaradan da 36.6 milyar lira ÖTV toplamayı hedefliyor. Buna göre sadece içki ve sigaradan devletin kasasına seneye 45.3 milyar lira kaynak girecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.