Ajda Pekkan’a hapis şoku

Süperstar Ajda Pekkan’ın, Edip ve Güli Şakru çiftine sattığı Tarabya’daki villa ile ilgili projeye aykırı malzemeler kullanıldığı gerekçesiyle açılan davada Pekkan’a verilen takipsizlik cezası kaldırıldı.

SüperStar Ajda Pekkan, Tarabya Koyu’ndaki bin 200 metrekarelik arsaya villa yaptırdı. Süperstar, Boğaz manzaralı lüks villaya taşınmaktan vazgeçti. Villayı, 2009’da fabrika sahibi tekstilci Edip ve Güli Şakru çiftine 3 milyon 750 bin dolara sattı. İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 2012’de villanın onaylı projesine aykırı olarak PVC pencere kullanıldığını, bodrum katta pencere açıldığını ve ahşap balkon korkuluklarının cam malzemeyle kaplandığını belirledi. Uygulamaların düzeltilerek projeye uygun hale getirilmesi için villa sahibine 6 ay süre veren kurul, uygulamalar ortadan kaldırılmayınca suç duyurusunda bulundu. Şakru çiftine, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na aykırı düzenleme yapmak suçundan dava açıldı ve Pekkan hakkında takipsizlik kararı verildi.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Ancak Şakru çifti, villadaki projeye aykırı eklentileri kendilerinin yapmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine hazine yetkilileri, Ajda Pekkan ve beraberindekilerin takipsizlik kararına itiraz etti. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, düzenlemeleri kimin yaptırdığının belirlenmesi ve delil araştırılması yapılması için takipsizlik kararını bozdu. Savcılık Ajda Pekkan ve villanın onarım projesini hazırlayan 12 kişi hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na aykırı düzenleme yapmak suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Pekkan ile Şakru çiftinin dosyaları birleştirildi. Habertürk

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.