Adele, Sony Music ile rekor ücret karşılığında anlaştı

2016 Billboard Müzik Ödülleri’nde en iyi sanatçı ünvanını kazanan Adele, Sony Music ile 90 milyon Sterlin’lik (yaklaşık 400 milyon lira) rekor bir anlaşma imzaladı ve müzik tarihinin en değerli kadını oldu.

The Guardian’ın haberine göre; plak şirketiyle olan anlaşmasının sona ermesi, Sony’nin yıldız şarkıcıyla İngiliz müzik tarihinin en büyük anlaşmasını imzalamasına fırsat verdi.

İngiltere Sony Music yetkilileri, yeni neslin en büyük müzik yıldızı olarak lanse ettikleri Adele’in, 90 milyon Sterlin değerinde bir anlaşmayla, gelecekteki müzik yayın haklarını kendilerine devrettiğini söyledi.

Zenginler Listesi’nin kadınlar kategorisinde, 85 milyon Sterlin’lik (yaklaşık 350 milyon TL) serveti ile İngiltere’nin gelmiş geçmiş en zengin kadın şarkıcısı unvanının da sahibi olan Adele, bu imza ile birlikte servetini ikiyi katlamış olacak.

TARİHİN EN DEĞERLİSİ

İngiliz şarkıcı böylece, 2001 yılında Arista tarafından Whitney Houston’a teklif edilen 70 milyon sterlin değerindeki en yüksek albüm anlaşmasını geçerek, müzik tarihinin en değerli kadını oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.