ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan vatandaşlarına güvenlik uyarısı

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, aşırılıkçı grupların Türkiye’de bulunan Amerikalılara veya diğer yabancılara yönelik bir saldırı gerçekleştirebileceği yönünde vatandaşlarını uyardı.

Söz konusu atağın, silahlı saldırı, kaçırma, bombalama veya başka bir şiddet eylemi şeklinde vuku bulabileceğine dikkat çeken ABD Başkonsolosluğu, vatandaşlarının Batılıların sıklıkla bulunduğu veya ikamet ettiği alanlarda kişisel güvenlikleri konusunda daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu. Başkonsolosluk, halka açık merkezi alanlarda da daha dikkatli bulunulması gerektiğini ifade etti. 

ABD Başkonsolosluğu’ndan yapılan uyarıda alınabileek güvenlik önlemleri şöyle sıralandı:

Türkiye’nin güneyinde Suriye sınırına yakın olan bölgelerde, özellikle büyük şehir merkezlerine seyahat etmekten kaçının.

Büyük kalabalıklardan ve popüler turistik alanlardan kaçının.

Kamusal alanları özellikle turistlerin uğrak alanlarını ziyaret ederken daha dikkatli olun.

Politik toplantı ve organizasyonlardan uzak durun. 

Yerel otoritelerin acil durum talimatlarını takip edinGüvenlik önlemlerinin alındığı otellerde kalın.

Yerel medyayı takip edin.Kaynak: ABD Başkonsolosluğu’ndan vatandaşlarına güvenlik uyarısı!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.