ABD’deki GSM Operatörlerinden anlamlı ‘Türkiye’ kararı

ABD’deki GSM operatörleri, bu ülkeden Türkiye’ye yapılacak arama ve mesajlaşmalar için bir süre ücret almayacak.

ABD’de hizmet veren GSM operatörleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı nedeniyle bu ülkeden Türkiye’ye yapılacak arama ve mesajlaşmalardan belirli bir süre ücret alınmamasını kararlaştırdı.

ABD’de faaliyet gösteren GSM operatörleri AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon, MetroPCS, Go Smart Mobile ve WallMart Family Mobile, İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye’ye yönelik ücretsiz arama ve mesajlaşma hizmeti sunacak.

İstanbul’daki terör saldırısını “Trajik ve dehşet verici” olarak niteleyen T-Mobile’in üst düzey yöneticisi John Legere, saldırı nedeniyle ABD üzerinden Türkiye’ye yapılacak arama ve mesajlaşmaların 28 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde ücretsiz olacağını belirtti.

Sprint’in üst düzey yöneticisi Marcelo Claure de, ABD ile Türkiye’deki kullanıcılar arasında yapılan tüm mesajlaşma ve aramalardan 28 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde ücret alınmayacağını söyledi.

İstanbul’da yaşanan terör saldırısından duyulan üzüntünün dile getirildiği Verizon firmasının açıklamasında ise 28-29 Haziran tarihlerinde ABD’den Türkiye’ye yapılan aramalarda, vergiler haricindeki hizmetlerin ücretsiz olduğu bildirildi.

AT&T’nin duyurusunda da, ABD’den Türkiye’ye yönelik arama ve mesajların 28-30 Haziran tarihlerinde ücretsiz olacağı belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.