20 yıl içinde insanların yapay zekaya sahip ikizleri olacak

Yapay zeka üzerine bir kitap yazan iki Microsoft yöneticisi Brad Smith ve Harry Shum’a göre, 20 yıl içinde insanların yapay zekaya sahip ikizleri olacak.

Teknoloji dünyasında son dönemin en büyük tartışma konularından biri yapay zeka. Kimileri yapay zekanın insanlık için hayati bir risk, kimileri ise büyük fırsat olduğunu savunuyor. Teknoloji devi Microsoft’un yöneticilerinden Brad Smith ve Harry Shum’un bu konuda daha ilginç fikirleri var.

Yapay zeka üzerine bir kitap yazan iki Microsoft yöneticisi yapay zekanın ilerleyen yıllarda insanların karakteristik özelliklerinin yüzde yüzünü kopyalayabileceğini ve kullanıcıların önümüzdeki 20 yıl içinde yapay zekaya sahip robot ikizleri olacağı iddiasında.

Aynı kitapta yer alan öngörülere göre, yapay zeka kullanıcıların ikizi gibi olacak, kullanıcının tüm özelliklerine hayatına hakim olacak onlar gibi düşünecek ve olaylara tıpkı onların vereceği tepkileri verecek.

Ancak ikilinin bir de uyarısı var. Yapay zeka konusunda ciddi bir koruma mekanizması kurulmasının bir gereklilik olduğunun altını çizen Brad Smith ve Harry Shum bu sayede makinelerin insan ve toplumun iyiliğine karşı hareket etmesinin engellenmesi gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.