10 Kasım ATA’ya saygı dalışı

Maltepe Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve aralarında dalgıçların, öğretim üyelerinin, bankacıların, hâkimler ve gazetecilerin de bulunduğu çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan “Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılında “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliği gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 dalgıcın katıldığı etkinlikte, halkın yoğun katılımıyla oluşturulan Ata’ya Saygı Zinciri de karada gerçekleştirildi.

“Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu” üyeleri, Denizde Arama Kurtarma (DAK/SAR) ekibi, geleneksel kürekçiler ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı, Maltepe Halkı ve Maltepe Belediye Başkanı’nın katılımıyla 09.00’da su altına inen dalgıçlar, saat 09:05’te Ata’ya Saygı Duruşunu Türk Bayrakları ve Atatürk’ün Gözleri Tablosu eşliğinde sualtında gerçekleştirdiler.

Saat 09:08’de su üzerine çıkan dalgıçlar, Atatürk’ün Gözleri Tablosu ve Türk Bayrağını yeniden su üzerinde açarak Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” özdeyişini yüksek sesle dile getirdiler.

Teknelerin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, İngiliz Ressam Ned Pamphilon’un orijinali 3mx1m ebatlarında olan arkrilik tablosunun bir kopyası Atatürk’ün Vefatı’nın 77. Yılında önemli bir anma etkinliğinde kullanılmış oldu. İngiliz Ressam Ned Pamphilon halihazırda Londra’da Göbeklitepe projesinin dünya lansmanı hazırlığı için çalışmalarını sürdürüyor.

Ned Pamphilon hakkında

İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiren Ned Pamphilon, 1963 yılında Londra’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında kurduğu orkestrası ile yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulan Ned Pamphilon, bu seyahatlerinin birisinde İstanbul’a uğrar, Boğaziçi ve onun engin maviliği ile tanışır. Boğaz’ın çevrelediği muhteşem şehre aşık olan Ned, aşkı İstanbul’un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini sağlar. Beyoğlu’nun tramvayı, İstanbul’un simitçileri, Galata Köprüsü’nde balık tutanlar, bebelere baloncular, ayakkabı boyacıları ve mısırcıları ile İstanbul’un güzellikleri Ned’in tablolarında farklı bir bakış açısıyla hayat bulur. Atatürk’ün hayatını okuyarak ona duyduğu sevgi ve saygısını da tuvali aracılığıyla resmeden Ned’in iki ünlü Atatürk tablosu “Atatürk Gülümsüyor” Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “Atatürk’ün Gözleri” tablosu ise Mayadrom Sports Center’da görülebilir. Geçtiğimiz 10 Kasım’da Palladium AVM’de 24 Saatte canlı Atatürk tablosunu resmeden sanatçı Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İstanbul Deniz Müzesi ile ortak sanat çalışmalarını gerçekleştirdi. Anıtkabir Komutanlığı ile ortaklaşa düzenlediği Küçük Ressamlar Anıtkabir’de projesinde 500 çocuk ile çalışmayı planlayan Ned 23 Nisan 2015 tarihinde 1.500 çocuk ile ortak çalışmayı Yurtta Sulh Cihanda Sulh konsepti ile gerçekleştirdi.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.