10 adımda nasıl kanser olunur?

Uzmanların açıkladığı son kanser istatistiklerine göre kanser tanılarında bir gerileme yaşandığı söylense de ülkemizde her yıl 175 bin kişiye kanser tanısı konuluyor. Türkiye’nin en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan LÖSEV ise kansere yakalanma nedenlerini içeren bir araştırma gerçekleştirdi. “Bana bir şey olmaz demeyin, bakın 10 adımda nasıl kanser olabilirsiniz?” diyen LÖSEV yetkilileri, çalışmaları Ispanak adı verdikleri dergide toplayarak kanser tanısı almış hastaları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

“10 Adımda Nasıl Kanser olunur? “diye başlayan çalışmada kanserin çevresel faktörlerini şöyle sıralıyor.

Cep telefonu ve tablet kullanarak…

Bütün gün uzun uzun herkesi arayarak. Çalışırken, yemek yerken, hatta uyurken bile cep telefonunla konuşarak ve tabletlerimizle bütünleşerek.

Baz istasyonlarının yakınında yaşayarak…

Tüm uyarılarımıza rağmen bırakın kaldırmayı 3G – 4G teknolojisi adı altında balkonumuza kadar gelen telefon istasyonları ile.

Kendinize bilgisayarlı, GPS sistemli ve kablosuz internetli bir hayat kurarak…

Çağımız iletişim çağı diyerek, her tarafından radyasyon fışkıran wi-fi cihazları bile bile tercih ederek.

Boya ve kimyasal tatlandırıcılarla hazırlanmış yoğurtları ve gıdaları yiyerek…

Marketlerden içeriğine bakmadan aldığımız hemen her üründe bol miktarda kimyasal katkı bulunan tüm gıdaları kontrolsüz tüketerek.

Tüm yasaklamalara karşın sigara içerek ve sigara içilen ortamlarda bulunarak…

Artık bütün dünya söylüyor ki akciğer, meme, prostat kanserlerinin en büyük sebebi sigaradır. Sigaranın içindeki 4500 çeşit kimyasaldır.

Tarım ilacı adlı böcek öldürücü zehirlerle dolu meyve sebze ve kuruyemişleri yiyerek…

Kurtlanmasın, çürümesin, raf ömrü uzun olsun diye kontrolsüzce kullanılan kimyasal zehirleri afiyetle yiyerek.

Spor yapmak, hareket etmek yerine bütün gün televizyonun karşısında ketçaplı, mayonezli cipsler yiyerek, kolalı içecekler içerek…

Bilimsel tüm yayınlarla kanıtlanmıştır ki spor yapmak kanseri önlemektedir. Ama siz halen yerinizden kımıldamayabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek yerine bol tarım ilaçlı, hormonlu ve kimyasal koruyucu ile kaplanmış sera ürünlerini tercih ederek…

Dışarıda kar yağarken kırmızı bir karpuz ve domates yemenin, yaz günlerinde mandalina veya kereviz tüketmenin zevki başka oluyor.

Cam şişe ve cam kaplar yerine sıcaktan ve asitten eriyebilen, plastik şişe, bardak ve kaşıkları kullanarak…

Yazın sıcağında ısısı 70 derecelere çıkan asitli içecekleri, suları plastik pet şişelerde çayınızı, kahvenizi plastik bardaklarda içebilir, plastik poşetlerinizin içinde sebzelerinizi, tüm gıdalarınızı saklayarak. Zeytinyağı yerine margarin, taze sıkılmış portakal yerine gazlı içecekleri, annenizin ev yemekleri yerine hızlı kızarmış patates, çıtır tavuk ve hamburgerleri tercih ederek..

KANSER DE KARANLIKTAN KORKUYOR!

Araştırmada dikkat çeken bir diğer tespit ise, kanserin oluşmasına engel olan Melatonin hormonu ile ilgili oldu. LÖSEV yetkilileri yayınladıkları dergide, “Geceleri ve karanlıkta uzun uyku sırasında salgılanan Melatonin isimli hormon, kanseri önleyicidir ve hücresel hasarın onarımında önemli rol oynar. Ayrıca bağışıklık sistemimizi destekleyici etkisi özellikle çocuklar üzerinde etkilidir. Aydınlık ortamda ve lamba ışığında uyuyan kişilerde Melatonin salınımı azalmaktadır. Bu sebeple gece karanlık ortamda uyunmalıdır” ifadelerini kullandı.

“GELİN SİZDE SADECE 10 MADDEDEN UZAK DURARAK KANSERSİZ YAŞAMA ADIM ATIN”

Yayınlanan derginin yayın koordinatörlüğünü sürdüren LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver yaptığı açıklamada, “Kanser olmak çağımızda maalesef bir hayli kolay. Biz tüm LÖSEV Gönül Dostlarına yayınladığımız dergiyi göndererek bir nebze olsun onları kansersiz bir yaşama davet ediyoruz. Aslında sürekli yaptığımız hatalardan vaz geçerek bu büyük acıdan uzaklaşabiliriz. Bu sebeple gelin siz de sadece 10 maddeden uzak durarak kansersiz bir yaşamın ilk adımlarını atın” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.